Turistsjef Tutta Toril vant Parodi Grand Prix 2016

Turistsjef Tutta Toril vant Parodi Grand Prix 2016 med Kor e Bulken Foto Tom Jarane

Fra null poeng som debutant til vinner av hele Parodi Grand Prix-sirkuset nå på lørdag. Årets beste parodi ble fremført av Henriette Solrud (alias LaLa / alias turistsjef Tutta Toril).

Sangen hun vant med kalte hun “Kor e’ Bulken”, hvor hun spilte den nyansatte turistsjefen på det lille tettstedet Bulken. Engasjert og med mye energi ga hun det hun kunne for å lokke publikum til å ta turen til Bulken. Bak karakteren Tutta Toril står egentlig Henriette Solrud, eller LaLa som hun har pleid å kalle seg i Parodi Grand Prix. Sammen med seg hadde hun tre dansere fra studentdansekompaniet Terpsichore.

Henriette har hatt litt av en reise i Parodi Grand Prix-historien. I den første kvalikrunden i Parodi Grand Prix noen gang, sang hun den israelske sangen “Hallelujah”. Da glemte hun teksten, endte opp med å bare synge “Hallelujah… Tralala”, hvorpå hun ble tildelt kallenavnet “LaLa”. Det hele skapte likevel så mye latter i salen at hun gikk videre til finalen, hvor hun derimot husket teksten. Og det endte på sisteplass med null poeng.

Faktisk er hun fortsatt den eneste i PGP-historien som har endt opp med null poeng i en finale.

Men hun bet tennene sammen og kom sterkt tilbake. Beste plassering som soloartist frem til i dag fikk hun i 2014, da hun deltok med en parodi på den danske vinnerlåten “Only Teardrops”. Hun endte den gang på en fjerdeplass i finalen. Utover det var hun også med på 2011-vinneren Bongo fra Kongo med “Haba Haba” (Norge 2011).

Og lørdag kveld stod hun altså alene som vinner av hele konkurransen! Vi gratulerer!