Roy Vorland jakter sin tredje Parodi Grand Prix-seier med Kate Elin

Fredag starter årets Parodi Grand Prix-sesong med kvalik på Lille Ole Bull Scene i Bergen. PGP-konge Roy Vorland er da tilbake og jakter sin tredje seier.

Roy vant den første finalen av Parodi Grand Prix sammen med Andreas Holt da de sang danske «Shame on you» i 2005. Senere returnerte han og gjenvant trofeet med i 2014, da sammen med Irene Ahnell. Duetter har altså vært en suksess for Roy, som denne gangen har paret opp med Kate Elin Samuelsen, denne gangen under artistnavnet «Di». Hun har tidligere både vært PGP-programleder og hatt flere suksessfulle deltakelser med gruppen Nobody’s Fools.

Sangen de skal synge i år er en dansk 90-tallsklassiker, Tommy Seebachs «Under stjernene på himlen» fra 1993.

Europa ikke ble begeistret av Tommy Seebachs sang i 1993. Roy har imidlertid teft for gode melodier, og ble fra første stund helt forelsket i denne sangskatten. Tommy vendte hjem til Danmark som en slagen mann, og Danmark ble utestengt fra Eurovision Song Contest i 1994 pga sangens beskjedne poengscore, på beskjedne 9 poeng. Roy & Di ønske å hylle Tommy med å hente sangen frem fra glemselen. «Under Stjernene På Himlen» er en god natt-sang. Selv om det ikke er sengetid helt ennå vil Roy & Di å ta dere med inn i drømmeland.

Kvaliken på fredag starter klokken 21:00, og dørene åpner klokken 20:00. Billetter koster kroner 100,- og for 150,- vil du kunne komme inn på begge kvalikdagene. (Kvalik både fredag og lørdag). De beste innslagene går videre til finalen som går av stabelen lørdag 19. mai på Ole Bull Scene.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: