Møt våre fantastiske husdansere: Terpsichore!

Kommende lørdag er det klart for årets nasjonale finale av Parodi Grand Prix på Ole Bull Scene i Bergen, og studentdansekompaniet Terpsichore er med som husdansere for fjerde år på rad.

– Dette er en fantastisk dyktig gjeng som er med på å heve nivået på hele finalen, sier PGP-produsent Kristian Nicolai Stakset-Gundersen. – De bidrar både til fellesnumre med programleder, og for deltakere som ønsker enda mer liv på scenen.

Terpsichore er et studentdansekompani som ble stiftet i 2010, og som går på tvers av alle utdanningsinstitusjoner. De er rundt 25 medlemmer som elsker å danse og ha det gøy sammen.

– Vi danser sammen to dager i uken, hvor vi både trener teknikk og lærer koreografi, sier administrativ leder Synne Stadheim Øiestad. – Vi setter opp vår egen forestilling en gang i året hvor målet er å gjøre det vi liker best – å opptre, ha det gøy og spre danseglede – samt å gi familie, venner og andre danseinteresserte en helaften med dans og underholdning.

Godt miljø

Navnet på kompaniet er hentet fra den greske mytologien, hvor Terpischore er musen for dans og scenemusikk. Terpsichore betyr “å føle glede ved dans”, eller på godt norsk, “danseglede”.

Hovedstilene deres er jazz og moderne, men de er flittige brukere av alt medlemmene bringer med inn i kompaniet og ender derfor opp med god variasjon både på trening og til forestilling.

– Vi fokuserer stort på et godt miljø og samarbeid innad i kompaniet, og alt av organisering og gjennomføring av danseøvinger, forestilling, PR, administrasjon og sosiale sammenkomster blir utført av våre egne medlemmer, sier Synne.

De har opptak av nye medlemmer i starten av høstsemesteret, og er du student og interessert i å være med så lik Facebooksiden deres (trykk her) så kommer informasjon om kommende audition i løpet av nærmeste fremtid.

– Vi elsker å stå på scenen og de siste 4 årene har vi også vært så heldige å få være med som husdansere i PGP. Dette er noe vi gleder oss til hvert år, og som vi setter stor pris på å få være med på! Vi har allerede danset oss gjennom noen fantastiske semifinaler, og nå gleder vi oss stort til å få bidra til finalen i PGP i år igjen!

PGP-finalen er kommende lørdag klokken 21:00 på Ole Bull Scene i Bergen. Mer informasjon finner du ved å trykke her. eller ved å følge oss på Facebooksiden vår.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: