Finalist 5: Espagnoletten

Neste lørdag er det klart for årets nasjonale finale av Parodi Grand Prix på Ole Bull Scene i Bergen, og Espagnoletten (Hilde Jordahl, Lise Foss, Linn Kiara Eeg Manuelpillai, Jehan Eeg Manuelpillai, Morten Jørgensen og Kjersti Jørgensen Sandnes) er finalist nummer 5.

Gruppen kommer fra Åsane Ungdomslag, som deltar for andre år på rad. Morten er egentlig lyd- og lysmann som med ett har havnet på scenen i bar overkropp innsmurt i glitter. Lise drømmer om en hovedrolle på DNS, gjerne som juletre – og er også hissigproppen som satte himmel og jord i bevegelse da gruppen endte på sisteplass i PGP i fjor. Linn er den søte sangfuglen som bestandig får tekst og melodi tredd nedover hodet på seg. Jehan er den tilfeldige ektemannen som før han visste ordet av det stod på scenen mens hans kone kler av plagg etter plagg. Hilde er den vimsete, surrete, og fantastiske poeten og poteten i gruppen. Og sist, men ikke minst, er gruppens kjendis, Kjersti – hun som var i kakekrigen, matbloggeren, kokken, journalisten og jobbhoren som hopper fra det ene til det andre.

I år skal gruppen fremføre tyske Lena Meyer-Landruts “Satellite” (originalen kan du se over) fra 2010. De har døpt om sangen til “Glitter og glamour”:

Espagnoletten, som en gang var navnet på et låsesystem, er nå en høystlevende teatergruppe i Åsane Ungdomslag som er åpen for alle. Etter en urettferdig sisteplass i fjor, stiller de i år med en parodi av fjorårets vinner-parodi. De har nemlig mye større utstyr enn de som vant i fjor. I tillegg kler de av seg flere plagg enn fjorårets vinnere. De har kopiert og plagiert både moves og rekvisitter. Og med denne parodien av parodien, regner de med å vinne hele Ole Bull med sitt wildcard og glitrende show!

For å heie på Espagnoletten må du kjøpe billetter til Parodi Grand Prix-finalen lørdag 28. mai. Billettsalget er allerede godt i gang, trykk her for mer informasjon om dette. Trykk gjerne også “delta” på vårt Facebookarrangement, og hold deg oppdatert om hva som skjer frem mot finalen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: