Appelsin for Syria

Israel 1979

Neste fredag er det PGP-kvalik på Lille Ole Bull Scene i Bergen, og Karina Bjørnes, Benedicte Aasen Wolf, Helene Fromreide Skogheim og Sara Marhaug deltar med sangen “Halleluja – Sang om fred” (“Hallelujah”, Israel 1979).
Israel er ett av fire land som har vunnet Eurovision flere år på rad, da de vant Eurovision både i 1978 og 1979 (de andre landene er Spania, Luxembourg og Irland). Etter at “Hallelujah” gikk av med seieren på hjemmebane, har den blitt en av klassikerne i Eurovisionhistorien.
Karina, Helene og Sara har sammen spilt nonner i Sound of Music, og Benedicte har også lenge gått og gjemt på en stemme som hører hjemme på scenen. Sammen kaller de seg “Appelsin for Syria”:
Yogadamene Anna Ananda, Sigrid Snigdha, Uma Struma og Lotti Yoti har dannet økologisk parsellhage på Totland der de transcenderer fred og samarbeider om å holde liv i en appelsin. Den skal til Syria. Mens appelsinen modner drikker jentene te av tvilsomme urter og arrangerer bygdejam for vanskeligstilte på eksotiske instrumenter – slike de har samlet fra tallrike dannelsesreiser. Blir det ingen fred i verden, så vender de fokuset mot fred i sitt indre, det må da også kunne kvalifiseres til fredspris.
Det er to kvalifiseringsrunder i Bergen denne helgen, både fredag og lørdag. Appelsin for Syria deltar på fredag. Dørene åpner kl 20:30 og showet starter kl 21:30. Billetter kr 100,- pr dag (150,- for to dager) kjøpes i døren.
Delta på Facebookarrangementet for å få oppdatert informasjon rundt kvalifiseringsrunden.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: