Bjørn Johan Muri til Parodi Grand Prix

Bjørn Johan Muri

Lørdag er det klart for finale i Parodi Grand Prix i Grieghallen, og årets gjesteartist er mannen som sang en av de største hitene fra nyere Melodi Grand Prix, nemlig Bjørn Johan Muri.

Bjørn Johan Muri begynte å interessere seg for musikk i 8-års alderen da han startet å spille trommer. Da han var tolv spilte han gitar, sang og skrev egne låter. Som 16-åring startet han på musikkstudiet på Fagerlia VGS i Ålesund, og innledet samtidig et tre år langt musikalsk vennskap med jazzbandet «Little Green Apples Falling Down From a Tree». I 2007 meldte han seg på Idol for å få profesjonelle tilbakemeldinger. Dette førte til en 2.plass, og kort tid etter ble han signert av Universal Music AS. Hans første singel for Universal var «I Wanna Be Loved By You», dubbet som en duett med Marilyn Monroe. Denne «tradjazz»-klassikeren nådde 13. plass på VG lista.

I januar 2010 stilte han i den norske Melodi Grand Prix. Låta «Yes Man» kom på en 4. plass i finalen, og lå fem uker som nummer én på VG lista. Sangen ble en av de største radiohitene i Norge det året. Påfølgende singler som «Circles» og «Once Upon a Time» ble også tatt godt i mot på radio. Albumet Airwaves ble utgitt samme år. Han ble nominert til to Spellemannpriser i 2011.

Siden Melodi Grand Prix-året har Bjørn Johan vært programleder for Disney Scandinavia og talentkonkurransen «My Camp Rock» i 2010. Han har også deltatt i miljø- og antimobbekampanjer rettet mot barn for Disney og NRK.

I november 2012 slapp han sin single «Even a Fool». Samtidig bidro han på albumet Stille, stille vinternatt, et jazzprosjekt basert på “Jul i Blåfjell”, som høstet gode kritikker og ble nominert til Grammy for «beste surroundlyd».

I 2013 var han med å starte han opp «BiteMark Productions AS», som har som mål å levere ferdige låter og produksjoner for andre artister. Selskapets første låt «Det Vakje Mi Tid» ble lansert gjennom Melodi Grand Prix.

I dag satser Muri mest på karriere som DJ, men lørdag gjester han Parodi Grand Prix som årets gjesteartist. Parodi Grand Prix-finalen starter klokken 21:00. Dørene åpner klokken 20:00, og billetter kan forhåndsreserveres (trykk link for mer info).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: