Irland og Norge til Parodi Grand Prix-finalen

Skjeggward_Salhuskaien

Lørdag var årets siste Bergenskvalik, og Skjeggward tok seieren med “Salhuskaien” (“Waterline”, Irland 2012), og tok også med seg The Fertilized med “Det blir babyBOOM” (“My heart goes BOOM”, Norge 2000) til finalen.

Skjeggward bestod av Petter W. D. og Pål Louis Kaupang Rasmussen. Deres tekst var en glorifisering av strikking, og hvordan strikking kan føre til at du får noe stort…

Den andre finaleplassen tok Lykke Kristine Moen, Linn Kathrin Taklo og Hanne Mellingen i gruppen The Fertilized, som sang om hvordan de tre bestevenninnene alle nå ventet barn.

De to innslagene dro tidlig ifra i poenggivingen og det var lenge tydelig hvem som skulle ta de to finaleplassene denne kvaliken. Etter at juryen hadde avgitt sine poeng, ledet The Fertilized med to poeng. The Fertilized fikk derimot 8 poeng fra publikum, og da Skjeggward kapret 12-poengeren over Postordrebrudens “Marry me” som fikk 10 poeng, kapret Skjeggward seieren i kvaliken.

For de utslagne innslagene er løpet fortsatt ikke kjørt, da det er muligheter for å få wildcard til finalen. Etter at siste kvalik er gjennomført i Trondheim lørdag 18. april, vil vi søndag 19. april offentliggjøre hvem som får wildcards.

Finalen gjennomføres i Peer Gynt-salen i Grieghallen i Bergen lørdag 2. mai. Innslag fra Bergen, Oslo og Trondheim vil da kjempe om å bli årets beste Grand Prix-parodi.

Billetter til finalen kan reserveres nå. Trykk her for å lese mer om det.

Fullstendig resultatliste kommer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: