Øyvind og Kristian børster støv av gamle kunster

AfroDite_NeverLetItGo

Lørdag er det årets siste Bergenskvalik av Parodi Grand Prix, og Øyvind Aarø og Kristian Stakset-Gundersen skal børste støv av sin bakgrunn som discokonger i duoen ESCape, og fremføre sitt gamle glansnummer “Never let it go” (Sverige 2002).

Som duoen ESCape gjorde Øyvind og Kristian sin PGP-debut allerede i den første kvaliken av Parodi Grand Prix for over ti år siden. De kom ikke til finalen den gangen – de røk i “Andre sjansen” (en ekstra kvalik for utslåtte bidrag som kun ble gjennomført det første året) – men har begge deltatt flere ganger siden i ulike konstellasjoner med andre deltakere. De var blant annet begge med i den finske gruppen “Jukka, Pekka och Jaripekka” som tok andreplassen i finalen i 2010 og kom på fjerdeplass i tiårsjubileet i fjor. Kristian var også med i “Bongo fra Kongo” som vant med norske “Haba Haba” i 2011. Dette er første gangen de gjenforenes som duo siden den fatale exiten for over ti år siden.

Duoen ESCape var discokonger på begynnelsen av 2000-tallet. De eide scenen, satte lokalet i fyr og flamme og skapte fest med en gang de vrikket på hoftene. De gjorde furore i den aller første delfinalen noen gang av Parodi Grand Prix, da de til tross for iherdig innsats ikke traff en eneste tone. De mente seg frarøvet en finaleplass, og gikk deretter på en smell. De har etter det fortsatt det harde turnélivet bare uten konsertene, og er nå mer sliten enn noen gang. De har nå derimot fått tilbud om en siste plass i årets siste kvalik, da det nå ikke var flere som ville være med i Parodi Grand Prix. De har derfor igjen fått stjerner i øynene og skimter suksessen og en ny glanstid i det fjerne. Nå børster de støv av sitt gamle glansnummer. Rydd damsegulvet – nå er det disco for alle penga!

Deres store hit er “Never let it go”, opprinnelig fremført av den svenske jentetrioen “Afro-Dite” i 2002. Den var blant storfavorittene før den internasjonale finalen, og endte til slutt på åttendeplass.

To av lørdagens seks konkurrenter får direkte plass i finalen i Grieghallen lørdag 2. mai. Hvilke to som går videre, avgjøres i en blanding av jury- og publikumsvotering.

Hvis du vil heie på Øyvind og Kristian, må du komme på Kafé BarBarista lørdag kveld. Inngang koster 100,- og kjøpes i døra. Kun kontant betaling. Dørene åpner kl 21:00 og showstart er klokken 22:00. Sist kvalik ble det fullt og mange kom ikke inn, så vi anbefaler derfor å være tidlig ute for å sikre seg plasser.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: