Åsane Ungdomslag entrer Parodi Grand Prix

TheHerreys

Lørdag er det siste Bergenskvalik av Parodi Grand Prix 2015, og en gjeng fra Åsane Ungdomslag entrer konkurransen for første gang med The Herreys’ uforglemmelige slager “Diggiloo Diggiley” fra 1984.

Det har siden 1946 eksistert teatergruppe i Åsane Ungdomslag. Gruppen har til tider vært stor, med scenearbeidere, sminkøser og kostymeansvarlige. De har reist på turné i distriktet og satt opp skuespill eller revy hvert eneste år. Gruppen er ikke lenger så stor, og de sliter med rekruttering av nye medlemmer. Åsane er heller ikk eplassen hvor folok går mann av huse for å se teater. Men gruppen klorer seg fast, de nekter å gi slipp, og setter fremdeles opp revy eller skuespill hvert år i forbindelse med kulturuken i Åsane.

Teatergruppen fra Åsane Ungdomslag streber altså stadig med å få tak i nye utøvere. De synes kortrenden suger, og at den suger til seg alle potensielle teaterfolk. Teatergruppen har derfor lagt korsang og korsangere for hat, og laget sang om dette.

De kaller seg Pelikankuken og Flagrehønsene og har valgt melodien til Diggiloo Diggiley for å å frem sitt budskap. Denne sangen var opprinnelig Sveriges vinnerbidrag i Eurovision i 1984.

To av lørdagens seks konkurrenter får direkte plass i finalen i Grieghallen lørdag 2. mai. Hvilke to som går videre, avgjøres i en blanding av jury- og publikumsvotering.

Hvis du vil heie på Åsane Teaterlag, må du komme på Kafé BarBarista lørdag kveld. Inngang koster 100,- og kjøpes i døra. Kun kontant betaling. Dørene åpner kl 21:00 og showstart er klokken 22:00. Sist kvalik ble det fullt og mange kom ikke inn, så vi anbefaler derfor å være tidlig ute for å sikre seg plasser.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: