Henriette går fra kreftforskning til Parodi Grand Prix

Henriette_forsker
Henriette Christie Ertsås er en av veteranene i Parodi Grand Prix, og skal delta i tiårsjubileet lørdag 15. november. Men det mange ikke vet, er at den oppfinnsomme og kreative dama til vanlig bruker kreftene sine på å forske på kreft.

Henriette er den sjette artisten vi presenterer til tiårsjubileet.

Til vanlig jobber Henriette på Institutt for Biomedisin på UiB, hvor hun er kreftforsker. Borte fra jobbhverdagen skinner hun derimot på Parodi Grand Prix-scenen: Hun har vært med i ni av de ti sesongene som har vært, og har også vunnet hele sirkuset i Grieghallen.

Tidligere har hun følt og grenet seg gjennom tre år på teaterskolen Actor’s Studio Drama School i New York, og har oppnådd en master i Fine arts, før hun altså løp tilbake til laben og sine beste venner viruset og kreftcellen.

Oppfinnsomheten bobler inni Henriette, og sine kreative evner og teaterferdigheter trekker hun gjerne inn i jobben, da hun også lager teater for barn i alle aldre i regi av Den Kulturelle Skolesekken, Bæremeisen, VilVite eller Forskningsdagene. Kan hende har din smårolling opplevd epidemi av Vilde Virus i barnehagen? Ingen fare – Henriette fører med seg smittsom latter kan hende, men ingen varige mén.

Henriette_forsker1

Henriette øver improvisasjonsteater regelmessig for å flykte fra grå hverdager og liker å forfatte små drama i avisen om livet inni cellene dine. Flykte fra hverdagen gjør hun også hver gang hun kan breie seg på et dansegulv, enten det er tango, flamenco, kontaktimprovisasjon eller andre obskure dansearter fra fremmede land, hvorfra hun stjeler hensynsløst og slenger inn på scenen i Parodi Grand Prix.

Innslaget hun stiller med i Parodi Grand Prix, er aserbajdsjanske ”Always”, som tapte for Alexander Rybaks ”Fairytale” i 2009. I Parodi Grand Prix vant derimot Henriette med denne sangen året etter. Med seg har hun fire trofaste følgesvenner, Hans Egil Skaar Samuelsen, Yassin El Hafedi, Martin Philip Fjellanger og Ulrik Bø Bersvendsen, som til vanlig bedriver hverdagene som sykepleier, førskolelærer, samfunnsviter og retoriker.

Om du vil heie på Henriette og hennes kompanjonger i tiårsjubileet, er det bare å bestille billetter. Info om dette samt hotellrabatter finner du ved å trykke her. Les mer om tiårsjubileet ved å trykke her.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: