Ane og Anne skal få det til å gjøre ont i Parodi Grand Prix

Ane_Skumsvoll

Ane Skumsvoll og Anne Bolette Stang Eng jobber til vanlig som heltids skuespillere. Lørdag 15. November stiller de i tiårsjubileet av Parodi Grand Prix i Grieghallen og skal virkelig få det til å gjøre ont.

Ane og Anne er de femte artistene vi presenterer i forkant av tiårsjubileet.

Sist gang Ane Skumsvoll var med i Parodi Grand Prix, spilte hun på Trøndelag Teater. I dag er hun fast ansatt ved Den Nationale Scene og spiller for tiden Gudinnen i Medealand. Hun har utdanning fra Teaterhøgskolan i Helsingfors og Arts Educational Shool of Acting i London og har siden jobbet med teater, kunst, performance, film og TV både i Norge og internasjonalt.

Tidligere har hun i tillegg til Trøndelag Teater og DNS også jobbet ved Akershus Teater, Sogn og Fjordane Teater og med flere uavhengige kompanier i Norge, Sverige og Sveits og har blant annet spilt kritikerroste roller som Nora (Trøndelag teater 2011) og Lady Macbeth (med kompaniet PLASMA i Zürich).

For mange er Ane kjent fra hun var med i 2 sesonger av Himmelblå, og hun var også med i filmen VEGAS av Gunnar Vikene.

Ane jobber også som dramatiker og har nylig dramatisert Doktor Proktors Prompepulver for Riksteatret, Nationaltheatret og Rogaland Teater. Hun har skrevet, produsert og spilt i Prøysenspelet 9 år på rad.

Ane har hatt statens kunstnerstipend for yngre kunstnere i tre år og er registrert som assosiated artist hos Unbound Collective i New York. Hun er grunnlegger av Scenekunstkollketivet Soria Laboratoria i Oslo.

Anne Bolette Stang Eng har utdannelse fra GITIS Scandinavia i Århus og Bårdarakademiet i Oslo. For tiden jobber hun på Teater Innlandet i forestillingen ”Skaff meg en synder” basert på Alf Prøysens univers. Forestillingen spilles på Det Norske Teatret i oktober. Hun har også jobbet på Akershus Teater, Soria Laboratoria, Prøysenspelet og flere frie prosjekter.

Hun jobber også som sanger og låtskriver, og har nylig opptrådt på Prøysendagene og med sin egen Vresviikcabaret. Anne jobber også tett med flere anerkjente musikere og har gjort flere stumfilmkonserter. Nylig bidro hun blant annet på den nyeste plata til Geir Lystrup.

Anne jobber også mye innenfor dubbing og voice. Hun er blant annet stemmen til den jålete båten Celina i TV-serien ”Elias”. Hun har også lest inn flere lydbøker.

Sangen de skal bidra med, er svenske ”Det gör ont” av Lena Philipsson fra 2004. Bidraget vant hos fagjuryen, og kom på andreplass i SMS-avstemmingen i Parodi Grand Prix i 2006.

Om du vil heie på Ane og Anne i tiårsjubileet, er det bare å bestille billetter. Info om dette samt hotellrabatter finner du ved å trykke her. Les mer om tiårsjubileet ved å trykke her.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: