Maria Haukaas Mittet til PGP

Maria Haukaas_Foto Hans Fredrik Asbjørnsen
(Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen)

I 2008 moderniserte hun norsk Melodi Grand Prix og sang seg inn i hjertet til Europeiske Eurovision-fans. Lørdag 15. november gjester hun PGP-jubileet.

Gjennom flere år lå norsk Melodi Grand Prix brakk med liten interesse i media, få profilerte låtskrivere og artister, og generelt lav status. Så la NRK om opplegget i 2006, innførte semifinaler og startet en ny giv, og sakte, men sikkert ble interessen rundt verdens største musikkonkurranse større også i Norge. I 2008 kom bidraget som gjorde at det løsnet for NRK.

Maria Haukaas fikk en låt skrevet av Mira Craig, en av Norges på den tid mest profilerte artister. «Hold on be strong» sang Maria til førsteplass ikke bare i Melodi Grand Prix, men den føk også inn på førsteplass på både VG-lista og itunes-lista.

Med et av tidenes kanskje mest moderne norske Eurovision-bidrag var forhåpningene høye før deltakelsen i Beograd. Idet dette var en periode hvor Øst-Europa var fullstendig dominerende i Eurovision (året før kom beste Vest-Europeiske land – Finland – på 17. plass), var man derimot også reservert.

Maria var til tross for halsproblemer i Eurovisionuka sikker som banken i sin fremføring i semifinalen. Da konvoluttene med de ti landene som gikk videre til finalen skulle åpnes, steg likevel spenningen hos det norske folk: Den ene konvolutten etter den andre ble åpnet uten at det stod Norge på noen av dem, og da mange av dem også var land som ikke var tippet videre på forhånd og de fleste av dem østeuropeiske, holdt gnisten på å slokne for Norges nye stjerneskudd.

Én konvolutt var igjen og flere storfavoritter var ennå ikke blitt ropt opp. Eurovisionfansen i salen ropte derimot taktfast på «Norway», og da programleder Zeljko Joksimovic bønnhørte dem, kunne det høres ut som om NRKs Hanne Hoftun holdt på å få orgasme i kommentatorboksen.

Maria seilte videre til finalen, sang seg til femteplass og sensasjonelle 182 poeng – den til da klart høyeste norske poengsummen i Eurovisionhistorien – og etablerte seg som en av Norges store stjerner. Året etter ble hun Spellemannsnominert for årets låt med «Hold on be strong».

Maria har gjort seg bemerket i flere TV-programmer, men i Grand Prix-sammenheng kan det nevnes at hun også deltok i svenske Melodifestivalen i 2009 med «Killing me tenderly» sammen med svenske Anna Sahlene, og igjen i norsk Melodi Grand Prix i 2010 hvor hun tok seg direkte til finalen med «Make my day». Hun var programleder for Melodi Grand Prix i 2009, har til sammen gitt ut fire soloalbum, og kommer med sitt femte den 20. oktober. Dette blir hennes comeback etter at hun har vært borte fra rampelyset på grunn av fødselspermisjon. Maria er derfor høyaktuell på tidspunktet hvor hun gjester tiårsjubileet.

Parodi Grand Prix er stolte av å kunne presentere Maria Haukaas Mittet.

Har du lyst å oppleve Maria under Parodi Grand Prix? Billetter kan du kjøpe via Billettservice. Les mer om Parodi Grand Prix-jubileet ved å trykke her.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: