Finland vant Parodi Grand Prix

unnamed
Finland vant en thriller av en Parodi Grand Prix-finale lørdag kveld, da Arja Pullemeno og dragspelarsken Svettlana (alias Roy Vorland og Irene Ahnell) sang “Tule luo” (Finland 1993) og sikret seg flest publikumsstemmer.

Roy Vorland vant også den første PGP-finalen som ble avholdt, den gang tok han seieren med danske “Shame on you” (2004) sammen med Andreas Holt. Irene Ahnell har også deltatt flere ganger, og hadde tredjeplass som ku i “Johnny Ku”(“Johnny Blue”, Tyskland 1983) fra 2010 som beste plassering før dette.

Karakteren Arja har vært artist i mange år, og populariteten steg til himmels etter at hun begynte med intimkonserter i alle saunaene i de grønne finske skogene. Svettlana var opprinnelig en russisk postordrebrud uten angrerett, som Arja hadde fått tak i via finske NAV. Siden har Arja aldri blitt kvitt henne.

Sammen utgjorde de to dynamitt, da de med 110 poeng gikk videre til superfinalen, og siden oppnådde 59% av SMS-stemmene der.

Med lik poengsum, 110 poeng, men likevel regnet som vinner etter juryvoteringen på grunn av juryformanns dobbeltstemme, var Lykke Kristine Moen og Thomas Anthun Nielsen og deres “Fångad av Tinder” (“Fångad av en stormvind”, Sverige 1991). De fikk derfor også fremføre på nytt i superfinalen, men måtte til slutt såvidt se seg slått av finnene. Lykke og Thomas hadde derimot med seg en sexy liten godsak på scenen som likevel kan sies å være en publikumsvinner. Han viste gladelig publikum både det ene og det andre han hadde å by på. Konferansier Belinda Glava (alias Chriss Martin Knappen) var derimot misfornøyd med hvor lite babyolje han var innsmurt med, og kommanderte ham på scenen, slik at hun kunne rette på det.

Flere bilder og video fra showet kommer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: