Går sammen for fred

ReiseNachJerusalem

Fredag er det Oslokvalik av Parodi Grand Prix på Diplomaten i Oslo, og seks artister skal kjempe om å få representere hovedstaden i finalen i Grieghallen lørdag 3. mai. Her kan du lese om ett av bidragene, Peace United som skal synge “Reise nach Jerusalem” (Tyskland 1999).

Som vi alle vet har Melodi Grand Prix alltid vært en tumleplass for fredsbudskap og antivoldbevegelser. Faktisk er det litt underlig at Melodi Grand Prix ikke allerede har blitt nominert til Nobels Fredspris for sitt arbeid for forbrødring mellom folkeslagene. Gruppen Peace United, en gruppe som er satt sammen spesielt for denne anledningen, kommer som så mange før dem, til Parodi Grand Prix for å spre sitt budskap om kjærlighet og fred.

Peace United består av Indremisjonsfruen Borghild, norsk-somaliske Mohamed, syriske Fatima, arabiske Aladdin, og den spanske gledespiken Rosangela. De har blitt sendt hit i dag for å spre budskapet om kjærlighet og fred, og står for første gang sammen på en scene. De skal synge tyske “Reise nach Jerusalem” som endte på tredjeplass i 1999.

Bak disse karakterene finner vi to PGP-debutanter, Vibeke Bjørneskaret og Ronya Cortês, pluss tre PGP-veteraner, Cato Helgesen, Tom Espen Hansen og Kristian Stakset-Gundersen, som alle har vært i finalen i Grieghallen tidligere.

Ønsker din hjelp

Kvalifiseringsrunden i Oslo vil bli avgjort i en blanding av jury- og publikumsavstemming. Publikumsjuryen består halvt av publikumsstemmene under kvaliken, og halvt av antall fans deltakeren har klart å samle i forkant av konkurransen. Hvis du vil heie på Peace United og dermed bidra til å stemme på dem, kan du melde deg på deres Facebookevent ved å trykke her. Frist for å melde seg på eventen er fredag 14. mars klokken 16:00.

Om du vil se originalversjonen av “Reise nach Jerusalem”, kan du trykke her.

Kvalifiseringsrunden går av stabelen på Diplomaten i Fridtjof Nansens Plass 8 fredag 14. mars. Dørene åpner klokken 21:00 og Showet starter klokken 22:00. Billetter kroner 100,- kjøpes kontant i døra. Lik vår side på Facebook for oppdateringer fremover ved åtrykke her.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: