– Nei til krig og fred og sånn

samantha_janus

Før lørdagens kvalifiseringsrunde av PGP i Bergen har vi denne uken presentert ukens deltakere. På grunn av sykdom har en av deltakerne måttet kaste inn håndkleet, og vi står igjen med fire deltakere som konkurrer om finalebillett. I dag presenterer vi de eneste som har vunnet Parodi Grand Prix to ganger, nemlig Inger Lise Drabløs og Dag Christer Haugen.

Inger Lise og Dag Christer gikk i 1997 til topps i Felleskjøpets modellkonkurranse, hvor premien var å fronte Felleskjøpets “Vinter 98”-katalog. Dette ga dem håp om en spennende modellkarriere, og Inger Lise var til og med inne på audition og ble nesten modell i Vi Menn. Siden da har oppdragene vært få. Mange år og mange avslag senere står de derimot på scenen i Parodi Grand Prix og skal vise sine politiske sider, da de alltid har vært nei til krig og fred og sånn.

Sangen de skal synge, er Storbritannias “A message to your heart”, som endte på en katastrofal tiendeplass i 1991, og skapte ramaskrik i popens hjemland. Dette var den tredje dårligste plasseringen britene noen gang hadde oppnådd i Eurovision. Som historien har vist skulle dette bare være starten på et par tiår med en rekke dårlige plasseringer for Storbritannia.

Dag Christer og Inger Lise har som sine alter ego Ruthemor og Sissel, hatt to seire, to andreplasser og flere andre topplasseringer, og dermed blitt de mest suksessfulle Parodi Grand Prix-deltakerne noen gang. Ingen andre har vunnet to ganger, og i år går de for seier nummer tre.

Originalen av “A message to your heart”, sunget av Samantha Janus, kan du se ved å trykke her.

Om du vil heie på Inger Lise og Dag Christer, må du møte opp på Bar Barista lørdag kveld. Dørene åpner klokken 21:00 og showet starter klokken 22:00. Sist måtte vi avvise publikummere fordi lokalet var fullt, så vi anbefaler å komme tidlig. Billetter kan kun kjøpes kontant i døra, og koster 100 kroner.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: